Kolajen Takviyesi Nasıl Kullanılmalı? Püf Noktalar Neler?

İlerleyen yaş, sigara kullanımı, hava kirliliği, düzensiz uyku, aşırı stres ve hareketsizlik, cilde esneklik, canlılık veren kolajenin azalmasına neden oluyor. Bu durumda ciltte kırışıklıklar, sarkmalar, matlaşma ve kuruluk oluşabiliyor.
Son dönemlerde cilde kaybettiği kolajeni kazandırmak için takviye olarak kapsül, tablet, toz, sıvı ve hatta sakız şeklinde ürünler sıkça tercih edilmektedir. Ancak bu ürünlerin bilinçli bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

 

Kolajen Sadece Cilt Değil, Tüm Vücudumuz İçin Önemli!

Adı sıklıkla cilt sağlığı ile anılan kolajen, aslında tüm vücudumuz için yapı taşı olan bir protein olduğu kadar aynı zamanda kolajen vücudun yapı iskelesinin hammaddesidir. Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumak olarak biliyoruz. Cilt dışında kemik, eklem, tendon ve kaslarda da bol miktarda kolajen bulunduğu da bilimsel olarak açıklanmıştır.

Cildin orta tabakası olan Dermis’in %70-80’i kolajendir. Cildin güçlenmesini, elastik olmasını ve su tutma kapasitesini etkileyen önemli faktör ise yine kolajendir. Yaşlandıkça kolajen üretimi vücudumuzda azalır ve özellikle 20 yaşından sonra her yıl vücudumuz yaklaşık %1 oranında kolajen kaybına uğramaktadır.

Bunun sonucunda da cilt elastikiyetini yitirmekte ve ciltte kuruma, sarkma, kırışıklıklar, güneş lekeleri, ince cilt ile kırılgan tırnaklar ortaya çıkmaktadır. Kolajen yaşlanma belirtilerini hafifletirken, kişinin daha parlak, canlı bir cilde sahip olmasına ve daha genç görünmesine yardımcı olur.

Kolajen Takviyesi İşe Yarıyor Mu?

Kolajen takviyeleri ciltte kolajen üretimini tetiklemeleri sayesinde cildin daha nemli, gergin ve yumuşak olmasını sağladığına dair söylentiler ile beraber bu ürünleri kullanan kişilerden alınan geri dönüşler ise aylar içinde sonucun görülmeye başladığı, cildin daha parlak tırnakların daha sağlam olduğu yönündedir.

Bilimsel araştırmalara göre kolajen takviyelerinin içerisinde bulunan kolajen peptitleri cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olduğu yönünde. Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların ciltlerinde elastikiyetin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu gözlemlenmiştir.

Kolajen, genel anlamda vücudun canlılık ve esneklik proteini bir anlamda da gençlik iksiri olarak tanımlanabilir. İnsan vücudunda yüksek miktarlarda bulunan kolajen; tırnak, diş, saç gibi dokuların yapısını oluştururken büyük bir öneme sahip. Kemik ve kasların arasındaki bağı güçlü tutan bu lifli protein, bir çeşit tutkal işlevi görür ve doku ya da organların esnek, taze ve birbirine sıkıca bağlı kalması için çalışır.

Şeker tüketimi, sağlıksız beslenme, aşırı güneş ışığına maruz kalma, sigara tüketimi gibi yanlış alışkanlıklar ve sağlıksız yaşam biçimleri insan vücudunda kolajen yetersizliğine yol açan sebepler arasında yer alır. Kolajen değerlerinin düşmesi ile birlikte çeşitli kas-kemik hastalıkları, saç dökülmesi ve hatta kan basıncında dengesizliklerle birlikte kalp sağlığının bozulması gibi pek çok sağlık problemleri ortaya çıkmıştır.

Vücutta bulunan kolajen miktarı ile cilt güzelliği arasında doğrudan bir ilişki olduğundan bahsedilebilir. Kolajen, cildin vazgeçilmez yaşam kaynağı olduğu için kolajen üretiminin azalması cildin yaşlanma belirtileri göstermeye başlaması anlamına gelirken, artması ise cilt sağlığının muhafaza edilmesi ve aynı zamanda geri kazanılması anlamını taşır ve cilt sağlığı açısından bu oranı korumak büyük önem taşır.


Kolajen Kullanımı Kadın ya da Erkeklerde Farklı Mıdır?

Kolajenin faydaları bize bu kadar fazla iken kolajen takviyesi pek çok kadın ve erkek tarafından kullanılmaktadır. Kolajen kullanımı cinsiyete göre değişmemektedir. Fakat cilt yapısı ve vücutta bulunan kolajen miktarına göre etkisini göstermesi zaman alabilir.

 

Düzenli Kullanımda Başarılı Sonuç

Standart durumlarda bir birey günde 1 gr olmak üzere  ; 12 hafta alım sonrası deri kuruluğunda %76, çizgilerde %12 azalma, deri kan akımında iyileşme ve kolajende %6 istatistiksel verilere göre artış tespit edilmiştir. 8 çalışmayı ele alan bir derlemede ise kolajen takviyesinin deri yaşlanmasında azalma, deri elastisitesinde artış, hidrasyon (su tutma), dermal kolajen yoğunluğunda artış sağladığı sonucuna varılmıştır. Kolajen takviyesinin genellikle güvenli olduğu ve bildirilmiş bir yan etkisi olmadığı belirtilmektedir. Ancak tüm bunları kanıtlayacak geniş kapsamlı bilimsel çalışmalara ihtiyaç her daim gerek duyulmaktadır. Bununla birlikte kolajen takviyesinin tıbbın farklı alanlarında ümit verici olduğu düşünülmeye başlanmıştır.
 

Ürün Seçimine Dikkat Edin!

Kolajen takviyeleri tablet, kapsül, toz, sıvı ve hatta sakız olarak bulunabilmektedir. Kolajen dışardan takviye olarak alındığında öncelikle sindirim sisteminde yapıtaşı olan aminoasitlere parçalanır ve aminoasit olarak kana karışır. Bu sorunu biraz olsun aşabilmek adına ise kolajenin biraz daha parçalanmış hali olan hidrolize kolajen içeren takviyeler geliştirilmiştir.

Biyoyararlanımı artırmak adına ideal olan hidrolize, peptid kolajenler ve likit formların tercih edilmesidir. Kullanılan kolajenin miktarı da sonucu etkilemektedir. Takviyenin kolajen içeriği tercihen 10 gr veya en az 5 gr olmalıdır.

Kolajen sentezine destek olması açısından alınan takviyenin bakır, çinko, C vitamini içermesi etkinliğini artırabilir. Kolajen takviyesi daha çok emilebilmesi ve yüksek biyolojik yararlanımın sağlanabilmesi için düşük molekül ağırlıklı kolajenlerin tercih edilmesi doğru bir seçim olacaktır. Bizim size önerimiz son dönemde rahatlıkla bulabileceğiniz bir ürün suda kolajen. En çok tercih edilen, kolay tüketilebilen ve en çok etki gösterdiği iddia edilen kolajen ürünü diyebiliriz. Hem kaliteli hemde fiyat olarak çok uygun. Yorumlarını incelediğimizde neredeyse %100 olumlu yorumlar olduğunu söylemeliyiz. Suda Collagen Fxone Elma Aromalı 30 Şase fiyatı 240 TL civarındadır. Kullanım için son derece uygun bir fiyatı olduğunu söylememiz gerekir. Hem fiyat hem de kalite olarak son derece tercih edilebilecek bir ürün olduğu için stoklarda hızlıca azalmaktadır. Farmatek firmasının ürettiği bir ürün olması fazla reklamları olmasa da kalitesi nedeniyle insanlar arasında çok fazla reklamı yapılmakta ve ürün neredeyse yok satmaktadır. Bir çok online alışveriş sitesinden de ürünü rahatlıkla alabilirsiniz. Fakat sahte ürün satışları nedeniyle güvenilir ETBİS ‘ e kayıtlı sitelerden almanızı tavsiye ederiz. Bizim size önerimiz SUDA COLLAGEN FXONE , senin tercihin hangisi ?