İş Yaşamında Bakımın İpuçları

Haftada yada ayda birkaç kez cilt bakımı yapanlardan mısınız yoksa her iş günü düzenli olarak cilt bakımına zaman ayıranlardan mı? Günlük maksimum otuz dakikanızı cilt bakımına ayırabilir ve bu sayede inanılmaz sağlıklı, bakımlı ve genç bir cilde sahip olabileceğinizi biliyor muydunuz? Ayrıca birkaç denemede cildinizdeki yenilenmenin etkisini gördüğünüzde her gün uygulamak için can atabilirsiniz. Sizin için iş yaşamında uygulayabileceğiniz bakım tüyolarını derledik.

Ofiste veya dışarıda, iş yaşamının zor koşullarında bakımlı ve iyi görünmek modern hayatın bir gerekliliği haline gelmişken ; giydiğimiz şık kıyafetlere olduğu kadar saç ve makyaj bakımına da özen göstermeliyiz. İlk olarak işe cildi temizlemekle başlamalıyız. Bakım temiz bir cilde uygulanmalı. Bunu cildinize uygun tonikler, losyonlar ve yıkama jelleri ile rahatlıkla halledebilirsiniz. 

Cildinizin temizliğini sağladıktan sonra yapmanız gereken şey gözeneklerin içerisindeki biriken fazla yağ birikintilerinden de kurtulmanız olacaktır. Ancak kuru bir cilde sahipseniz aynı zamanda nemlendirici görevi gören cildinizi kurutmayacak tonik seçimi oldukça önemli. Açılan gözeneklerinizin temizliği için bir parça pamuğa damlattığınız tonikle yüzünüzü kirden arındırana kadar silmelisiniz. 

Cildinizi yağ ve kirden arındırdıktan sonra artık bakıma hazırız. Bunun için cildinize fayda sağlayacak besin takviyesi fikri harikadır. Önce serumla cildinizi besleyin. Özellikle hücrelerin yenilenmesini sağlayan serum yada ampul kullanabilir ve nemlendirici bir cilt maskesi uygulayarak cildinizin beslenmesini sağlayabilirsiniz. Cildinizde tüm bu işlemlerin ardından bir gerginlik hissedebilirsiniz. Kırışıklıkların en büyük dostu kuru bir ciltten kurtulmaktır ve daha esnek, bakımlı bir cilde sahip olmak için nemlendirici şarttır. Cildinizi iyice nemlendirin. Yağlı bir cilde sahip olsanız dahi hafif ve jel bazlı nemlendiriciler kullanarak cildinizin nem ihtiyacını karşılamalısınız. 

Günlük rutin haline gelen, iş makyajı yaparken kullandığımız malzemelerin mineral ürünler olması, gözeneklerin kapanmamasına ve cildinizin nefes almasında büyük bir öneme sahip. İş yaşamında yapılan makyajlarda koyu renkler ve parıltı içeren malzemeler kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Ten renginizle çok fazla kontrast oluşturmayacak nude tonlar ve soft renkler tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem bakımlı, hem de doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Yüzümüz kadar ellerimizde gün boyu dikkati üzerine çeker. Bilgisayar kullanırken, yazı yazarken veya beden dilinin bir parçası olarak kendimizi ifade ederken yüzümüzle birlikte baş rolü paylaşırlar. Kuruyan, hatta çatlayan donuk ve cansız eller can sıkıcı olabilir. Bunun için mevsimine ve cildinize uygun bir nemlendirici kullanmanızı öneririz. Ellerinizin canlı, pürüzsüz ve yumuşak görünmesinin kendinizi iyi hissetmenize olumlu etkisi olacaktır. Son aşamada güzelliğinizin en önemli unsurlarından biri olan saçlarınız ve onun bakımı büyük önem taşıyor. :) Sağlıklı ve ışıldayan saçlar özgüven tamamlayıcıdır.


Günlük koşturmaca içinde toz ve kir saçınızı sönük ve gösterişsiz bir hale getirebilir. Saçlarınızı sık sık yıkamanız gerekebilir. Sık yıkama saç derisindeki besleyici yağları da arındıracağı için, duşta veya duş sonrası bir saç kremi kullanarak nem dengesini korumaya dikkat edin.