Kuruyan Vücudunuzu Nasıl Nemlendirmelisiniz?

Artık hepimiz yüzümüzü nemlendirmenin önemini biliyoruz. Daha sağlıklı ve bakımlı bir cilt için nem dengesini sağlamaya ve korumaya büyük özen gösteriyoruz. Peki ya vücudumuz? Tıpkı yüzümüz gibi vücudumuzda neme ihtiyaç duyar ve vücudumuzu nemlendirmekte yüzümüzü nemlendirmek kadar önemlidir. Vücudumuzu yüzümüze göre değerlendirmemeliyiz. Karma veya yağlı bir cilde sahip olsak bile vücudumuz yüzümüzden daha çok kuruyor olabilir. Bu sebeple vücudumuzun nemini korumasına yardımcı olmanın ve iyice nemlendirilmesine sağlamanın bazı yollarına bir göz atalım.

Bol Bol Su İçin

Her şeyin başı SU. Bol su içmenin önemini her yerde duyuyoruz. Nemli ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın bol su içmekten geçtiğini unutmamak gerek. Su içmek; cildimiz ve vücudumuz için en sağlıklı ve en doğal bakım yoludur.

Duşta ve Duş Sonrasında Kullanılan Ürünler

Kendimizi en rahat hissettiğimiz anlardan biri hiç şüphesiz duş sonrası ferahlık. Fakat duş sonrası vücudumuzda yaşadığımız kuruluk ve bundan kaynaklı gerginlik ile sıkça karşılaşırız. Bundan dolayı duş esnasında parfümsüz ve sabunsuz vücut temizleyicileri tercih etmeliyiz. Çünkü sert temizleyiciler; cildimizin daha hızlı bir şekilde kurumasına neden olmaktalar.

Duş sonrası bakımınızda tercihinize bağlı olarak vücut losyonu, vücut yağları veya nemlendirici bakım kreminiz ile vücudunuzun daha nemli kalmasını sağlamaya yardımcı olabilirsiniz.